Als jongerencoach werken wij met de methode Jongeren Interventie Team (JIT).
Doel:
Het doel van de methode JIT is maatschappelijke uitval van jongeren voorkomen of te repareren.
Doelgroep:
De methode richt zich op jongeren in de leeftijd van 15-23 jaar die op meerdere leefgebieden vastlopen.
De opzet en werkwijze van de methode omvat het volgende stappenplan
Meer weten? Neem contact met ons op
of een WhatsApp
Ambulante begeleiding
Bij ambulante begeleiding krijgen jongeren één of meerdere uren per week begeleiding van een jongerencoach. Voorafgaand aan de begeleiding wordt er samen met een vaste jongerencoach een hulpverleningsplan opgesteld. Hierin worden de problemen waar de jongere tegenaan loopt besproken en stelt de jongere zelf doelen op die hij of zij wilt behalen. We kijken hierbij wat al goed gaat en wat beter kan.
Bij het opstellen van een hulpverleningsplan kijken we ook wie uit het gezin of netwerk hierbij kan helpen. Wij weten uit ervaring dat wanneer er meerdere knelpunten in het gezin spelen, deze van invloed kunnen zijn op de begeleiding. Het is om die reden van belang dat de begeleider goed op de hoogte is van wat er speelt binnen de verschillende leefgebieden van het gezin. In het hulpverleningsplan komen al deze aspecten aan de orde.
Elk kwartaal volgt er een evaluatie over de voortgang van de doelen van de jongere en de andere gezinsleden. Na afloop volgt er een verslag en wordt het hulpverleningsplan waar nodig bijgestuurd.
Begeleiding op maat
Bij de begeleiding staat de jongere centraal. In de meeste gevallen komt de ambulante begeleider bij de jongere thuis, maar de afspraken kunnen ook op school, tijdens een wandeling of op een andere plek plaatsvinden waar de jongere zich prettig voelt. Waar mogelijk wordt het nodige netwerk betrokken bij de begeleiding, soms samen met andere organisaties. Tijdens de begeleiding zijn wij open en transparant in onze communicatie naar ouder en kind. We praten liever met de jongere dan over de hen, er wordt dan ook niet overlegd over jongeren waar hij of zij niet van op de hoogte is.
Meer weten? Neem contact met ons op
of een WhatsApp
Accommodatiegebonden jongerenwerk biedt voor jongeren in leeftijd van 10-15 jaar en 16-23 jaar de mogelijkheid om elkaar een aantal momenten in de week te ontmoeten in een huiskamerachtige omgeving onder begeleiding van een jongerenwerker. Een vaste locatie zoals een huiskamer, structuur, vaste openingstijden en een vast gezicht vanuit het jongerenwerk, creëren de basis van een vertrouwensrelatie.
Naast dat jongeren elkaar in een huiskamer kunnen ontmoeten, worden er samen met de jongeren preventieactiviteiten georganiseerd die de jongeren kunnen motiveren tot ander (positief) gedrag. Ook biedt de ruimte de mogelijkheid om aan talentenontwikkeling te werken en worden jongeren gestimuleerd om binnen het jongerencentrum zelf activiteiten te organiseren (voor en door jongeren).
In het jongerencentrum is er een nauwe samenwerking met zowel de ambulant jongerenwerker (straatwerk) als de jongerencoach (1 op 1) die met regelmaat het jongerencentrum bezoeken. Door dit netwerk en intensieve informatie-uitwisseling wordt de werkwijze en het resultaat enorm versterkt.
De focus van het Locatiegebonden Jongerenwerk is:
- Preventief
- Ontmoeting
- Talenten ontdekken
- Participatie
- Re-integratie
- Workshops
Meer weten? Neem contact met ons op
of een WhatsApp
Het outreachend jongerenwerk draagt bij aan het vergroten van de sociaal-emotionele ontwikkeling, verantwoordelijkheid en maatschappelijke participatie van jongeren en het voorkomen van overlast in de buitenruimte.
De outreachend jongerenwerker zoekt jongeren op in hun vrije tijd. Dit kan zijn; op straat, in de huiskamer of het jongerencentrum, tijdens de pauzes van het onderwijs, maar ook in de online omgeving is het outreachend jongerenwerk actief.
Dit houdt in dat de jongeren op verschillende momenten in de week worden bezocht op een ontmoetingsplaats waar jongeren zijn in hun vrije tijd in de namiddag of avond. Hier legt en onderhoudt de jongerenwerker contacten. Daarnaast brengt de jongerenwerker ontmoetingsplaatsen in kaart waar jongeren elkaar treffen en werkt hierin samen met ketenpartners.
Methoden binnen het outreachend jongerenwerk
Binnen het outreachend jongerenwerk maakt men gebruik van onderstaande methodieken om de doelgroep te beïnvloeden of te ondersteunen:
- Werkwijze volgens present werken
- Vraaggerichte en participatie werkwijze (Youth organizing)
- De outreachend jongerenwerker als buurtpedagoog
Meer weten? Neem contact met ons op
of een WhatsApp
Sinds kort biedt GH trainingsbureau een re-integratietraject aan voor jongvolwassen van 18-27 jaar. Vanuit een gedegen intakegesprek, formuleren we persoonlijke doelen die je aan het eind van het traject hoopt te realiseren. Er wordt gebruik gemaakt van een positieve coachingsstijl die gericht is op jouw talenten, niet op je beperkingen. In een open en ontspannen sfeer kun je alles bespreken met de betrokken re-integratie coach, met als doel je te begeleiden naar nieuw, passend werk.
Doelgroep: Leeftijd 18-27 jaar uit de regio Alkmaar (HAL/BUCH gemeente), met wens werkervaring opdoen in de Technische branche.
- Deelnemer(s) met doelgroepregister aanmelding
- Deelnemer(s) die werkfit zijn om deel te nemen aan een werkervaringstraject
- Deelnemer(s) welke nog een aantal vaardigheden te leren hebben op werkvlak
- Deelnemer(s) met een bijstand- of ziektewetuitkering of een Wajong.
Wat zijn de voordelen van dit traject aangaan?
- Meer focus op wat je wél kunt
- Meer zelfinzicht en ontdekken waar jouw talenten liggen
- Leren van nieuwe vaardigheden
- Verkrijgen meer zelfvertrouwen
- Versterken van je eigen identiteit
Samen onderzoeken we naar wat je zoekt in een werkgever, maar ook wat jij een werkgever allemaal te bieden hebt. Hoe kom je het best over in een sollicitatiegesprek? Welke wensen en ambities heb je ten aanzien van een vacature en hoe breng je deze over in een gesprek? Door de oefeningen en de praktische tips en adviezen sta je sterker in je schoenen en ben je optimaal voorbereid voor een sollicitatiegesprek.
Ondersteuning bij de werkgever
Er volgt een driegesprek waarin we de leerdoelen benoemen naar de werkgever als deze betrekking hebben op het werk
In het driegesprek volgt een evaluatiemoment om de voortgang te bespreken en worden afspraken gemaakt, zodat er een moment is voor coaching ‘on the job’. Als er zaken niet lekker lopen op de werkvloer maken we dit kenbaar en bespreken met als insteek om er altijd samen uit te komen met de werkgever.
Op de werkvloer ziet de coaching eruit op respectvolle wijze waarin praktijksituaties worden doorlopen om uiteindelijk nog meer de persoonlijke groei te bevorderen.
Meer weten? Neem contact met ons op
of een WhatsApp
Overzicht van onze trainingen
Controle over je emoties
Deze training is ontworpen om kinderen en tieners te helpen beter om te gaan met hun emoties middels Agressieregulatietraining (ART). Aan de hand van de SIM driehoek worden diverse modules behandeld. SIM staat voor Sociale Vaardigheden, Impulscontrole en Moreel Redeneren.
Gedonder in de groep
In deze training ontdekken de leerlingen dat er verschillende rollen zijn in een groep en dat iedere rol bepaald gedrag met zich meebrengt. Ze worden zich bewust van de rol die zij zelf aannemen in conflictsituaties en welk effect dit heeft op de groep. We kijken hierbij ook naar de kwaliteiten en talenten waar de kinderen over beschikken en hoe zij deze op een positieve manier kunnen inzetten
Vrienden maken. Hoe doe je dit?
In deze training kom je erachter wat de invloed van negatieve gedachten is op het contact met andere leeftijdsgenoten. Door een positiever zelfbeeld op te bouwen, leer je je onzekerheden de baas te worden en gaat het contact maken met anderen gemakkelijker.
Van Hier naar Daar
In deze training leren kinderen dat dromen belangrijk is en dat hun gevoelens en verlangens er mogen zijn. Ze krijgen vaardigheden aangeleerd om hun belemmerende gedachten om te zetten in helpende gedachten en zo hun dromen te verwezenlijken.
Basistraining Outreachend Jongerenwerk
Deze training is gericht op beginnend jongerenwerkers, die op straat gaan werken met groepen jongeren. Als jongerenwerker zoek je jongeren op in de omgeving waar zij hun vrije tijd doorbrengen. Wij onderzoeken hoe wij hen kunnen activeren, welke obstakels er zijn en hoe deze uit de weg te nemen.
Social Media ‘probleem of de toekomst’
Als ouder heb je soms geen idee wat er in de leefwereld van je kind gebeurt, om die reden zullen ze je er ook niet in betrekken. Hoe blijf je aangesloten bij je puberkind? En hoe krijg je meer grip op het social media gebruik van je kind?
Jeugd in een scheidingssituatie
Een scheiding tussen ouders of opvoeders is voor alle gezinsleden een heftige gebeurtenis. Tijdens deze training leer je oplossingen te vinden voor de problemen die jij ervaart.
De weg van perfectie naar onverschilligheid
Je wilt het allemaal voor elkaar hebben. Goed is niet goed genoeg voor jou. Je wilt het iedereen naar de zin maken. Je legt de lat hoog en je omgeving lijkt het allemaal niet te snappen. Met ‘de weg van perfectie naar onverschilligheid’ kom je in je kracht te staan en leer je jouw perfectionisme de baas te zijn.
Geschiedenis van trend Drillrap
De training richt zich op het vergroten van de eigenwaarde om nee te durven zeggen en op de waarde van de groep voor nee zeggers. Je hebt lef (en bent geen loser) om nee te zeggen en dat verdient respect.
Sollicitatie Training
In deze training leer je jezelf kennen en word je bewust van jouw talenten en vaardigheden. Je leert hoe je een CV en motivatiebrief moet schrijven en deze bijzonder te maken. Daarnaast leer je hoe je je op een gesprek kunt voorbereiden.
Straatcultuur en haar kracht
Als jongere vind je het fijn om onderdeel te zijn van een groep. Deze training biedt inzicht in het maken van de juiste keuzes en leert je om niet langer te bezwijken onder groepsdruk. Word bewust van je eigen kracht en durf ‘nee’ te zeggen.
Omgaan met Autoriteit & Gezag
Hoe ga je om met regels en hoe zet je weerstand om in iets positiefs, zodat je ook een beter inzicht krijgt waar deze regels voor dienen.
Omgaan met relaties en intimiteit
Tijdens deze training krijg je inzicht in het stellen en herkennen van grenzen. Zo leer je om ongewenste intimiteit te herkennen en ben je in staat om je zowel kwetsbaar als weerbaar op te stellen in intieme situaties.
Social media in de huidige tijd
Tijdens deze training komt het effect van social media op ons dagelijks leven aan bod. Bij de verschillende fora is veilig gebruik geboden. Het leren stellen van grenzen is belangrijk om te zorgen dat anderen hier niet overheen gaan.
Connect via Social Media