Sinds september 2023 werkt Nicolas samen met GH Trainingsbureau. Binnen GH Trainingsbureau ondersteunt hij jongeren op het gebied van sport. Middels sporttherapie kunnen verschillende thema’s worden aangepakt, bijvoorbeeld op het gebied van emotie-regulatie. In dit interview maak je kennis met Nicolas en ontdek je wat hem drijft om met jongeren te werken. 

Nicolas staat in een kickboks houding.

Wie ben je?

Mijn naam is Nicolas Pacheco Kooijman en ik ben 29 jaar. Ik ben geboren in Bogota, Colombia en naar Nederland gekomen toen ik 1 jaar oud was. Sindsdien woon ik in het prachtige Heerhugowaard. Ik zou mezelf omschrijven als een energiek persoon die graag onder de mensen is. 

Wat doe je in het dagelijks leven?

Momenteel ben ik werkzaam bij Esdege-Reigersdaal als cliëntbegeleider. De doelgroep waar ik mee werk zijn jongvolwassenen met een lichtverstandelijke beperking. Deze mensen wonen met zijn twaalven in een grote woning met ieder een eigen kamer. Mijn collega’s en ik bieden hen ondersteuning in hun dagelijks leven.

In mijn vrije tijd ben ik vaak te vinden in de sportschool. Hier ben ik, toen ik 13 jaar was, de sport gaan beoefenen die nu mijn grootste passie is: kickboks. Naast zelf trainen geef ik ook groepsles aan kids, in de leeftijd van 9-15 jaar. Ik doe dit nu een jaartje of zes en het is ontzettend gaaf om mijn ervaringen te delen en de jeugd te zien groeien in de sport. Ook geef ik personal training waar ik net zo veel energie uit haal. De mensen die ik train, komen om hard te werken en willen beter worden. Ik ben dan ook erg dankbaar dat ik onderdeel ben van hun leerproces. Om naast al deze inspanning even te ontspannen, houd ik ervan om een goed boek te lezen, een serie te kijken of met vrienden wat te ondernemen. Soms een verre reis, doet me ook altijd wel goed!  

Wat doe je binnen GH Trainingsbureau? Hoelang al?

Vanaf september 2023 werk ik samen met GH trainingsbureau. Ik geef momenteel sporttherapie aan jeugd en jongvolwassenen. Dit bestaat uit een uurtje trainen, waarin er ook aandacht besteed wordt aan emotie-regulatie, omgaan met stress en andere thema’s die daar weer uit voortvloeien.

Wat vindt je het leukst/fijnst aan werken bij GH Trainingsbureau?

Ik vind het fijn dat Gabor duidelijk communiceert over wat hij van mij verwacht en mij op de hoogte houdt van de ontwikkelingen rondom de mensen met wie ik werk. Ik merk dat ik vrijheid heb in wat ik wil doen op dat moment wat ik als zeer prettig ervaar.

Wat drijft jou om met jongeren te werken?

Ik herken veel van waar de jeugd tegen aanloopt. Zelf heb ik ervaren wat voor mij wel en niet werkt om hier mee om te gaan. Dit wil ik de jongeren graag meegeven.

Wat is je leukste werkdag tot nu toe? Waarom die dag?

Ik kan momenteel niet één specifieke dag noemen maar ik heb het tot nu toe altijd naar mijn zin als ik met de jongens werk via GH trainingsbureau. Naast dat het vaak gezellig is, wordt er door iedereen ook hard gewerkt. Het maakt het interessant omdat ik nu op een andere manier les geef en de jongeren niet alleen maar combinaties laat doen. We gaan vaak ook dieper in op de gevoelens die naar boven komen op momenten dat het moeilijk wordt. Vervolgens bespreken we hoe je daar dan het best mee om kan gaan.

“Kom af en toe uit je comfortzone, daar ga je groeien.”

-Nicolas

Wat is jouw wens of boodschap voor jongeren die je graag meegeeft?

Een wens die ik heb voor jongeren: Dat jullie datgene vinden wat je kracht en doorzettingsvermogen geeft om de obstakels van het leven aan te kunnen. Dit kan in (vecht)sport zijn maar natuurlijk ook in dansen, muziek maken, tekenen/kunst etc. Kom af en toe uit je comfort zone, daar ga je groeien. En wanneer je iets heel graag wilt doen maar wordt tegengehouden door angst, DOE HET TOCH! De mooiste momenten die ik meegemaakt heb in mijn leven waren ver buiten mijn comfortzone en soms had ik grote angst voor de uitkomst. Maar de uitkomst was daardoor juist prachtig.

Weten wat GH Trainingsbureau voor jou kan betekenen?

Neem contact op via ons contactformulier.