Training details

Doelgroep: Ouders/Professionals
Onderwerp: Social media
Soort training: Groep

Aantal deelnemers: 10-15
Locatie: Online

De huidige corona crisis zorgt voor de nodige uitdagingen binnen het gezin; Thuiswerken, thuis onderwijs, opvoeden en welbevinden. Het kan lastig zijn om een juiste balans tussen werk en privé te creëren. Doordat jongeren meer tijd doorbrengen thuis, is het aantal uren dat op internet en sociale media doorgebracht wordt enorm gestegen. Als ouder heb je soms geen idee wat er in de leefwereld van je kind gebeurt, om die reden zullen ze je er ook niet in betrekken.

Hoe blijf je aangesloten bij je puberkind? En hoe krijg je meer grip op het sociale media gebruik van je kind?
Wil je terug naar ‘het oude normaal’ of kies je een aangepaste leefstijl? Welke elementen laat je achter en wat neem je mee na de corona-periode?

Dit zijn enkele onderwerpen die tijdens deze online bijeenkomst voorbij komen. Ouders en verzorgers delen hun ervaringen en tips en brainstormen over de ethische vraagstelling: Mens ouderschap of Digitaal ouderschap?

Doelstelling

Na afloop van deze training weet je hoe je het sociale media en internetgebruik van je puberkind bespreekbaar maakt. Je krijgt praktische tips en trucs aangereikt om samen met uw tiener (weer) op zoek te gaan naar balans in wat nu het nieuwe of tijdelijke normaal is. Samen met andere ouders deel je ervaringen uit en discussieer je over verschillende stellingen.

Interesse?

of een WhatsApp bericht