Trainingen voor Basisscholen

Controle over je emoties

Deze training is ontworpen om kinderen en tieners te helpen beter om te gaan met hun emoties middels Agressieregulatietraining (ART). Aan de hand van de SIM driehoek worden diverse modules behandeld. SIM staat voor Sociale Vaardigheden, Impulscontrole en Moreel Redeneren.

Gedonder in de groep

In deze training ontdekken de leerlingen dat er verschillende rollen zijn in een groep en dat iedere rol bepaald gedrag met zich meebrengt. Ze worden zich bewust van de rol die zij zelf aannemen in conflictsituaties en welk effect dit heeft op de groep. We kijken hierbij ook naar de kwaliteiten en talenten waar de kinderen over beschikken en hoe zij deze op een positieve manier kunnen inzetten

Vrienden maken. Hoe doe je dit?

In deze training kom je erachter wat de invloed van negatieve gedachten is op het contact met andere leeftijdsgenoten. Door een positiever zelfbeeld op te bouwen, leer je je onzekerheden de baas te worden en gaat het contact maken met anderen gemakkelijker.

Van Hier naar Daar

In deze training leren kinderen dat dromen belangrijk is en dat hun gevoelens en verlangens er mogen zijn. Ze krijgen vaardigheden aangeleerd om hun belemmerende gedachten om te zetten in helpende gedachten en zo hun dromen te verwezenlijken.

Contact Informatie

Edisonweg 12 A, Alkmaar

Mobiel: 06 24 54 37 55

Ga naar de bovenkant